Особливості проведення НМТ у 2024 році

Особливості проведення НМТ у 2024 році

У 2024 році Національний мультипредметний тест майбутні абітурієнти складатимуть з 14 травня до 19 липня. На вступників чекають 4 предмети (3 обов’язкові та 1 на вибір), які вони складатимуть в один день.

Про це йдеться в наказі №1581 Міністерства освіти і науки від 29 грудня 2023 року, який був зареєстрований Міністерством юстиції 15 січня 2024 року.

Ознайомитися з повним текстом документа можна за посиланням.

У 2024 році скласти НМТ зможуть особи, які вже мають повну загальну середню освіту або отримають її цьогоріч. Крім того, потенційним учасникам необхідно буде зареєструватися для участі в НМТ відповідно до вимог законодавства.

Як раніше повідомила очільниця Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко, реєстрація для участі в тестуванні розпочнеться в березні й триватиме до середини квітня 2024 року. Відбуватися вона буде дистанційно, як і минулоріч.

Для цього вступнику необхідно буде створити свій персональний кабінет, внести необхідні особисті дані й обрати перелік дисциплін для тестування. Крім того, майбутнім абітурієнтам необхідно буде вказати населений пункт в Україні чи за кордоном, де вони зможуть скласти іспит.

Загалом, у 2024 році учні будуть складати 4 дисципліни, з яких 3 обовʼязкові (українська мова, історія України й математика). Ще один предмет майбутні абітурієнти зможуть обрати самостійно. Зокрема, серед варіантів:

  • українська література (для філологічних спеціальностей);
  • іноземна мова;
  • біологія;
  • фізика;
  • хімія;
  • географія.

УЦОЯ уже затвердив загальні характеристики предметних блоків НМТ 2024 року: кількість і форми тестових завдань, час на виконання та схеми нарахування балів.

Усі 4 предмети вступники складатимуть в один день, двома блоками по 120 хвилин з 20-хвилинною перервою між ними. На виконання усієї тестової роботи буде відведено 4 години.

Зокрема, тести міститимуть:

  • українська мова – 30 завдань: 25 з вибором однієї правильної відповіді і 5 на встановлення відповідностей;
  • історія України  30 завдань: 20 з вибором однієї правильної відповіді, 4 на встановлення відповідностей, 4 на встановлення правильної послідовності і 3 з вибором трьох правильних відповідей із семи запропонованих;
  • математика  22 завдання: 15 з вибором однієї правильної відповіді, 3 на встановлення відповідностей і 4 з короткою відповіддю;
  • українська література  30 завдань: 25 з вибором однієї правильної відповіді і 5 на встановлення відповідностей;
  • іноземна мова – 32 завдання: 5 з вибором однієї правильної відповіді, 11 на встановлення відповідностей і 16 на заповнення пропусків у тексті;
  • біологія  30 завдань: 24 з вибором однієї правильної відповіді, 4 на встановлення відповідностей і 2 з вибором трьох правильних відповідей із семи запропонованих;
  • фізика – 20 завдань: 12 з вибором однієї правильної відповіді, 2 на встановлення відповідностей і 6 з короткою відповіддю;
  • хімія  22 завдання: 24 з вибором однієї правильної відповіді, 2 на встановлення відповідностей і 6 з короткою відповіддю;
  • географія  30 завдань: 20 з вибором однієї правильної відповіді, 4 відкритої форми з короткою відповіддю і 6 з вибором трьох правильних відповідей із семи запропонованих.

Український центр оцінювання якості освіти затвердив загальні характеристики  предметних тестів основного й додаткового блоків національного мультипредметного тесту 2024 року та схеми нарахування балів за виконання їх завдань.

НМТ-2024: ЗАТВЕРДЖЕНО ХАРАКТЕРИСТИКИ ПРЕДМЕТНИХ ТЕСТІВ

Український центр оцінювання якості освіти затвердив загальні характеристики  предметних тестів основного й додаткового блоків національного мультипредметного тесту 2024 року та схеми нарахування балів за виконання їх завдань.

Також визначено кількість і форми тестових завдань із кожного предмета та час на їх виконання.

Так, тести з української мови, української літератури, історії України, біології, хімії та географії міститимуть по 30 завдань, із математики й фізики – 22 і 20 відповідно, а з іноземних мов (англійської,  іспанської, німецької, французької) – по 32.

Нагадуємо: усі завдання НМТ відповідатимуть змісту програм ЗНО з навчальних предметів. Зауважуємо також, що зміст завдань з історії України охоплюватиме лише події другої половини XVI – початку ХХІ ст.

Докладніше про зміст та структуру тестів із кожного предмета НМТ й оцінювання читайте у відповідних розділах.

УКРАЇНСЬКА МОВА

МАТЕМАТИКА

ІСТОРІЯ УКРАЇНИ

УКРАЇНСЬКА ЛІТЕРАТУРА

БІОЛОГІЯ

ГЕОГРАФІЯ

ІНОЗЕМНІ МОВИ

ФІЗИКА

ХІМІЯ

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *