Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу

Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу

У рамках Всеукраїнського тижня з протидії булінгу в Миколаївському НВК протягом 13– 17 вересня 2021 року психологічною службою було організовано та проведено ряд цікавих та корисних заходів. Зокрема:
година спілкування «Молодь проти булінгу» ( 10 кл.);
анкетування учнів «Що я знаю про булінг»;
тренінг «Протидія булінгу в шкільному середовищі» (7 кл.);
тренінг «Вчимося жити без конфліктів» (6 кл.);
заняття «Повага до себе та інших людей» (4 кл);
створення інформаційних плакатів «STOP – БУЛІНГ» ;
перегляд та обговорення відеороликів «Як Нік Вуйчич боровся з булінгом у своєму житті», «Як я став кіберсупергероєм» , «Кібербулінг.Як перестати бути жертвою» (9 кл).
Проведені заходи були спрямовані на інформування здобувачів освіти про поняття «булінг» , його різновиди та профілактику цього явища у закладі освіти.

 

Сьогодні надто актуальною виступає проблема зростання правопорушень серед учнівської молоді. Профілактика правопорушень неповнолітніх є передусім проблемою педагогічною, бо вона пов’язана з вирішенням певного кола виховних завдань. Тому в цій справі особливе місце має зайняти рання профілактика, яка розпочинається вже з початкових класів , коли закладаються основи характеру, ставлення до оточуючих, поведінки в побуті. Що сьогодні робиться в нашому закладі освіти в цьому плані?
Заклад освіти тісно співпрацює з СЮР ВП Сумського РУП, організовує зустрічі з правоохоронцями для проведення профілактичних бесід. Старший лейтенант поліції Лисенко В. Л. неодноразово зустрічалася з нашими учнями. У спілкуванні з дітьми вона цікаво, у доступній формі проводить профілактичні бесіди, особливо наголошує на недопущенні булінгу в учнівському середовищі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *