Як батькам спілкуватися із вчителем телефоном

Як батькам спілкуватися із вчителем телефоном

5 порад, як правильно та ввічливо спілкуватися батькам із вчителями телефоном.

Соціальні мережі та чати зробили людей неймовірно ближче одне до одного. Проте деякі люди сприйняли таку доступність як даність та інколи дозволяють собі зайвого у мережевому спілкуванні із вчителями (та й одне з одним – згадайте хоча б деякі батьківські чати).

Ось 5 правил, яких варто дотримуватися батькам під час спілкування із вчителями.

1. Завжди вітайтеся

Часто вчителі отримують повідомлення на кшталт «Моя дитина сьогодні не прийде». Ні тобі «Доброго дня», ні «Вітаю». Проте ми ж не забуваємо вітатися зі знайомими на вулиці, чому ж ми ігноруємо це в мережі?

Просте привітання не займе у вас багато часу. Та вчителю це точно буде приємніше, ніж безлике інформування.

2. Запам’ятайте імена вчителів

Плутати по батькові, неправильно називати імена чи навіть забувати прізвище вчителя – не така вже й рідкість, на жаль. І це, звісно, ображає педагогів, та й будь-яку людину. Тим паче, що вчитель запам’ятовує імена 20-30 дітей свого класу та ваші імена, шановні батьки. Якщо ви хочете побудувати дружні та довірливі стосунки із вчителями своєї дитини, будь ласка, не полініться запам’ятати, як їх звуть.

3. Поважайте особистий час

Коли батьки починають писати педагогам пізно ввечері, у вихідні, на свята – складається враження, що робота не закінчується ніколи. Коли повідомлення приходять не вчасно – це не є нормальним. Вчителі та батьки не настільки близькі, та й соціальні ролі в них різні, щоб отак вриватися в життя одне одного.

Не варто писати вчителям після 21:00. Також без крайньої потреби не треба турбувати їх у вихідні дня та свята.

Це правило, до речі, стосується не тільки вчителів.

4. Дослухайтеся до прохань

«Вас багато, а я одна» – це не просто чергова фразочка вчителя. Тому якщо педагог вводить якісь правила для спілкування, їх варто дотримуватися. Наприклад, якщо вчитель просить писати йому в месенджері, а не дзвонити – робіть так, як він просить. Можливо вам це й не дуже зручно, але у вчителя таких батьків може бути купа. Кому зручно писати в фейсбуці, комусь – вайбері, комусь – в телеграмі, а комусь зручно дзвонити. Тоді вчитель має розриватися між купами месенджерів та телефоном, а також тримати в голові де і з ким спілкуватися. Повірте, у вчителя й так багато роботи, щоб розпилятися ще й на це.

5. Не дзвоніть без попередження

Якщо ви хочете поговорити про успіхи своєї дитини, про її проблеми та обговорити конкретні ситуації, краще попереджайте вчителя заздалегідь про цю розмову. Тоді у педагога буде час, щоб переглянути журнал, поговорити з іншими вчителями за потреби та зібрати всю необхідну інформацію для вашої розмови.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *