Тиждень фізики у Миколаївському НВК

Тиждень фізики у Миколаївському НВК

“Фізика – наука, яка відповідає на питання “чому?””

Цей тиждень (з 25.02 по 01.03) ми присвячуємо фізиці ― одній з найдавніших наук, без якої немислимий подальший розвиток людства, науці цікавій, захоплюючій, могутній. Значення фізичних знань у нашому житті дійсно важко оцінити. Недаремно академік А. Ф. Йоффе висловився про це так: «Сучасна техніка ― це перш за все фізика в різних її застосуваннях». За допомогою цих знань сильна рука людини запустила космічні кораблі до зір, дивлячись на які, люди кажуть: «Фізика ― це чудово!» Ми, ті хто зібрались сьогодні, говоримо: «Фізика ― всемогутня! Вона зуміла казки зробити дійсністю!»

Фізика ― це не єдина наука про неживу природу. Природу також вивчають хімія, астрономія, геологія, географія та безліч інших наук. Але в їх основі лежить те, що вивчає фізика, яка допомогла людям оволодіти потужною технікою та застерегти навколишнє середовище. Знання законів фізики дає змогу пояснити минуле й прогнозувати майбутнє.

Фізика у школі – це не тільки уроки, це і позакласна робота вчителя та учнів. Цікавим прикладом такої діяльності є Тиждень фізики у школі, який охоплює учнів 7 – 11 класів, а також дає можливість знайомити учнів молодших класів з предметом “Фізика“.
З 25.02 по 01.03 у навчальному закладі проходить предметний тиждень Фізики та Астрономії. 

Фізика є однією з найважливіших наук. Світ фізики цікавий і захоплюючий. У цьому мали змогу переконатися учні Миколаївського НВК, які беруть активну участь у відкритих заходах Тижня фізики та астрономії.
Здавалося б, неймовірні речі відбуваються в руках у асистентів учителів фізики Макарця В. І. та Макарець О. В. Предмети не падають, кипить холодна вода, картопля не тоне у воді, вода не виливається зі склянки, картоплина тримається на кінчику олівця, суміш води та крохмалю стає твердою, наче камінь, пластилін не тоне у воді – це далеко не повний перелік усіх чудес, які побачили школярі. Але всьому знаходиться пояснення – так діють закони фізики.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *