Шевченківські дні в школі

Шевченківські дні в школі

Із свіжим березневим вітром, з подихом весни приходить до нас, українців, величне свято –  день народження Т. Г. Шевченка, великого сина України.
Осмислення життя і творчості Кобзаря давно стало доброю традицією Миколаївського НВК, тому й традиційно тут проходять Шевченківські дні, щоб не просто вшанувати пам’ять, а всім серцем відчути його невмируще слово.
Учні 5, 8 класів разом із вчителем української мови та літератури Путінцевою Ю.М. провели усний журнал на тему «Тарасовими шляхами». Шкільний бібліотекар Прокопенко Л.І. презентувала виставку нових видань творів поета.

Шевченківські дні в школі
Шевченківські дні в школі

 

Для учнів 5-11 класів відбувся конкурс читців поезії Тараса Шевченка «Кобзареве слово», який провела вчитель української мови та літератури Железняк Т.М. Діти слухали, затамувавши подих, улюблені вірші славетного поета, декламували вибрані рядки творів. Присутні у залі відчували себе однією родиною, об’єднаною рідним словом Тараса.

Шевченківські дні в школі
Шевченківські дні в школі

Свої враження про творчість Шевченка, ставлення до вшанованого поета, учні всіх класів відобразили у виставці малюнків та плакатів «Незабутній Тарас».  Приємно зазначити, що учні усіх класів активно долучилися до відзначення Шевченківських днів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *