Ярмарок робітничих професій

Ярмарок робітничих професій

11 жовтня 2018 року випускники Миколаївського НВК відвідали ярмарок робітничих професій на базі ДПТНЗ «Сумське ВПУ будівництва і дизайну. Метою зібрання було популяризація робітничих професій, а саме: ознайомлення учнів із переліком професій, які дають змогу займатися індивідуальною трудовою діяльністю, які мають сталий попит на ринку праці; дати пораду в обранні професії до душі; навчити уникненню помилок і розчарувань у виборі професії та мати професійний успіх та ріст; навчити, як не розгубитися в різноманітності вибору свого майбутнього.

На всіх присутніх гостей чекали завдання у вигляді квестів, майстер-класи за професіями: «Перукар (перукар-модельєр), візажист», «Кравець, закрійник», «Муляр, електрозварник ручного зварювання», «Кухар», «Штукатур, лицювальник-плиточник», в ході яких учні мали змогу опанувати основи професії та отримали відповіді на всі питання, що були для них цікавими.

Випускники були задоволені такою зустріччю, почерпнули для себе багато корисного. Переконалися, що, обираючи професію, необхідно враховувати свої здібності, особисті та громадські інтереси, зрозуміти, що значення професії у житті людини залежить не стільки від характеру роботи, скільки від того, як до нього ставиться сама людина, наскільки професія відповідає її потребам і можливостям.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *